AKTA PERLINDUNGAN PEMBERI MAKLUMAT PDF

Pemberi maklumat hanya boleh mendedahkan maklumat yang tidak dirahsiakan dibawah OSA atau mana-mana undang-undang lain. Malaysia largest bookstore offering books, magazines, music, CD, Manga and much more. Whistleblower Protection Act / Akta Perlindungan Pemberi Maklumat. Email to a Friend · Be the first to review this product. Availability: In stock. MYR Qty.

Author: Mulabar Tojara
Country: Japan
Language: English (Spanish)
Genre: Music
Published (Last): 17 January 2006
Pages: 212
PDF File Size: 8.47 Mb
ePub File Size: 18.67 Mb
ISBN: 631-6-99272-646-5
Downloads: 40356
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Meztinris

Whistleblower Protection Act / Akta Perlindungan Pemberi Maklumat

Click here for more information. New Year celebrations around the world Contohnya saya baru2 ni kena kemalangan moto; duit, HP, Broadband semua kena sapu. Kepentingan rakyat diutamakan NOW. Badan ini telah didaftarkan dan akan beroperasi dari pusatnya di Sungai Besi.

Menyedari bahawa tanggungjawab melindungi pemberi maklumat dan menjaga kebajikan mereka tidak akan dipikul oleh kerajaan, saya merasa terpanggil untuk bekerjasama dengan pertubuhan bukan kerajaan sedia ada dan seluruh masyarakat untuk menubuhkan sebuah badan khusus untuk melindungi dan menjaga kebajikan pemberi maklumat. Sepatutnya mereka hendaklah berhemah, bertolak ansur dan bersopan santun semasa menjalankan tugas. Sebenarnya rakyat kita yang terok-terok tu janganlah kita ikut.

Moga usaha mu diberkati Allah S. Saya telah menubuhkan sebuah badan yang bernama National Oversight and Whistleblowers Centre kependekan namanya NOW yang bermatlamat seperti berikut:. Sorry, but Javascript is maklumaf enabled in your browser! Your email address will not be published. Kejayaan NOW dalam melindungi pemberi maklumat akan bergantung kepada sumbangan orang ramai untuk menampung Dana Perlindungan Pemberi Maklumat.

Kamu dedahkanlah kezaliman BN agar pihak teramai mendapat pembelaan. Click on the link above to check out the list of hotel corporate rates for Members of the Bar, which is updated occasionally. We rakyat will help as much as we can, we stand by you! Sorry, your blog cannot share posts by email. Aku rasa kamu semua betul.

  HANYOUNG NUX PDF

Set as favourite Share Email This Facebook del. Hi Rafizi, i would like to contribute by volunteering… Any chance? Ada juga yg baik tolong payungkan saya. Kemukakan aduan anda bagi kami menjalankan siasatan.

Saya telah menubuhkan sebuah badan yang bernama National Oversight and Whistleblowers Centre kependekan namanya NOW yang bermatlamat seperti berikut: Notify me of follow-up comments by email.

Oleh itu, saya mengalu-alukan sebarang bantuan dan sumbangan untuk mengisi tabung ini. Menjalankan program kesedaran untuk menggalakkan lebih ramai pemberi maklumat tampil ke hadapan; dan.

SPDP : Sistem Perlindungan Data Peribadi

Malaysia’s Mandatory Death Penalty. Click on the link above to register, and for more information on travel, accommodation, and the conference programme. Meniti kekangan kerahsiaan itu, Shuhairoz menjelaskan pemberi maklumat tidak perlu mengambil dan membongkar dokumen mklumat dirahsiakan dibawah OSA atau mana-mana undang-undang lain. Berfungsi sebagai badan pemantau yang menilai secara berkala prestasi urustadbir, tata kelola governance dan ketelusan kerajaan dan agensinya termasuk syarikat berkaitan kerajaan ; 2.

Dapatkan kebenaran dengan mendaftar sebagai ahli pengguna data, seperti termaktub di dalam Akta Perlindungan Data Peribadi Akta Lindungi data anda daripada disalahgunakan oleh pihak tidak bertanggungjawab. Individu-individu yang tampil ini berhadapan dengan risiko yang besar, termasuklah risiko kewangan, pekerjaan dan keselamatan.

Kelengkapan di pusat ini termasuklah kemudahan dewan latihan untuk menjalankan program latihan dan wacana yang berterusan. Skies light up as world welcomes new year Dozens missing in deadly Russia explosion in Magnitogorsk Venice to prrlindungan tourist entry fee for short stays Syria conflict: Subscribe to this comment’s feed.

  INTEGRAL EQUATIONS BY SHANTI SWARUP PDF

Peguam, Syahredzan Johan berkata Seksyen 6 daripada akta perlindungan tukang peelindungan itu tidak menyatakan secara khusus pemberi maklumat dilindungi daripada OSA atau mana-mana undang-undang lain.

Pemburuan perlindunyan juga bertujuan untuk mematikan bercambahnya budaya baru dalam masyarakat kita yang menggalakkan pemberi maklumat tampil ke hadapan. We, the rakyat will do the best to support you….

Lindungilah hak terhadap data peribadi anda. Going for a holiday? You must be logged in to post a perlindungann. Barulah rakyat menghormati kakitangan kerajaan akhirnya kakitangan kerajaan akan mendapat kerjasama tentunya mendapat maklumat dari rakyat dengan rela hati bukan dengan duit hadiah.

Transmenu powered by JoomlArt. Anda boleh menyemak status aduan anda disini.

Bahagian Hal Ehwal Undang-undang

Former MP for Pandan. Berfungsi untuk mendedahkan skandal-skandal besar yang cuba dilindungi oleh mana-mana badan yang berkepentingan awam. Berfungsi sebagai badan pemantau yang menilai secara berkala prestasi urustadbir, tata kelola governance mxklumat ketelusan kerajaan dan agensinya termasuk syarikat berkaitan kerajaan.

Kos jaminan yang ditetapkan oleh mahkamah dan kos guaman sudah tentu diluar kemampuan beliau. Please register if you do not have an account yet.

Author: admin