DESCARCARE DECLARATIE 394 PDF

Descarcare Declaratii //soft A. Click on soft This report replaces old one / CEECV/ROFI_VIES_ which is no longer supported as of year Only fields. DSC SONY DSC These online tutorials are intended for persons who want to learn how to use CIEL applications. All you have to do is choose the CIEL product you are interested.

Author: Miramar Taukasa
Country: Argentina
Language: English (Spanish)
Genre: Politics
Published (Last): 4 November 2015
Pages: 193
PDF File Size: 11.96 Mb
ePub File Size: 15.1 Mb
ISBN: 577-3-46375-372-5
Downloads: 56008
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Shakaktilar

In acest context notiunea de conferinta poate considerata ca fiind: If the charperparty is silent on procedure for tendering Notice of readiness then master is under an obligation to tender Notice of Readiness only at first loading port 1 master is under an obligation to tender Notice of Readiness at all ports of call 1 master declarate under an obligation to tender Notice of Readiness at all loading ports 0 master is under an obligation to tender Notice of Readiness at first loading and first discharging port 0 Se intelege faptul ca perioadele declarahie timp cit vremea impiedica operatiunile de incarcare sau descarcare nu se vor conta ca stalii 1 Se intelege faptul ca perioadele de timp cit vremea impiedica operatiunile de incarcare sau descarcare sau le-ar fi impiediat daca acestea s-ar fi desfasurat nu se vor conta ca stalii 0 Daca lucrul este intrerupt din cauza timpului nefavorabil timpul respectiv nu va conta la stalii daca uzurile portului nu prevad altfel.

Decoaratie notice batut la masina, sau transmis prin radio. Cind se elibereaza conosamentul conform regulilor de la Haga? Da 0 Nu 1 Da cu acordul armatorului 0 Transportului si documentelor respective li se vor aplica Regulile York-Anvers 0 Transportului si documentelor respective li se vor aplica Regulile de la Haga 1 Transportului si documentelor respective li se vor aplica Regulile de la Hamburg 0 Post on Oct 44 views.

Can there be General Average where a voyage chartered ship is in ballast? Ce se intelege prin credit documentar?

Nu 0 Da 1 Nu se prevede expres 0 declarztie Ea cuprinde pierderile sau daunele suferite de nava si incarcatura precum si cheltuielile facute in mod voluntar pentru salvarea comuna 1 Masa activa cuprinde toate valorile pierderilor sau daunelor verificate la care participantii ar putea avea dreptul de recuperare.

As a general rule, damages resulting from a collision between two ships are covered: Charterer has to pay only two thirds of the agreed lumpsum freight 0 Charterer has to pay agreed lumpsum freight 1 Charterer can compensate the freight to descardare paid with value of lost cargo 0 Charerer will ask for arbitration before paying any freight 0 Forma de stabilire a navlului prin care declarati plateste aceeasi suma de bani indiferent de cantitatea de marfa incarcata in conditiile in care armatorul pune la dispotia navlositorului o anumita capacitate de incarcare 1 Forma de stabilire a navlului prin care navlositorul plateste armatorului o suma fixa de bani 0 Forma de stabilire a navlului prin care navlositorul plateste navlul pe tona declaratis pe volumul de marfa incarcata 0 Ce este coeficientul de contributie la avaria comuna?

  BARNIES COFFEE PDF

Obliga pe armatorul navei pe care se incarca marfurile sa suporte cheltuielile de 3994, descarcare si asigurare a marfii. Care sunt functiile principale ale marcajului unei marfi?

Regulile nu se aplica “cabotajului national”; 1 Regulile nu se aplica “cabotajului international”; 0 Regulile nu se aplica unui transport decparatie port apartinand unei tari care a aderat la regulile de la Haga intr-un port apartinand unei tari care nu a aderat la aceste reguli; 0 Bunuri care datorita calitatilor lor intrinseci nu se pot inlocui cu altele 0 Toate marfurile destinate exportului 0 Marfuri ce se pot schimba unele cu altele, raportul de echivalenta stabilindu-se prin cantarire, numarare, masurare 1 Care sunt clauzele inscrise in conosament care limiteaza responsabilitatile armatorului fara descardare transforma conosamentul in “FOUL”?

Care este explicatia urmatoarei expresii prescurtata uzuala in contractele de navlosire “UU”?

10-lucruri-care-o-sa-te-lase-cu-gura-cascata

Which declaratif the below should be the bulk carrier master’s considerationd before offering a tow? Au unele calitati intrinseci care nu le permit inlocuirea unora cu altele 0 Se pot schimba unele cu altele raportul de echivalenta stabilindu-se prin cantarire, numarare, masurare 1 Au valoarea stabilita la bursa de valori sau pe alte piete de valori mobiliare legal recunoscute 0 According to Hague Visby Rules the carrier is entitled to deviate from the usual route for saving life or property at sea 1 for attempting to save life or property at sea 1 for any reasonable purpose 1 for declsratie kind of repairs 0 Cand se aplica Regulile York-Anvers?

Ce se intelege prin avarie particulara? Orice persoana care,sau in numele careia a incheiat un contract de transport de marfuri pe mare cu un incarcator 1 Orice persoana care,sau in numele careia a incheiat un contract de transport de marfuri cu un incarcator 0 Orice persoana care,sau in numele careia a incheiat un contract de transport de marfuri 0 Conosament emis la ordinul unei anumite persoane fie al destinatarului marfurilor, fie incarcatorului, fie al unei bancicare apoi poate andosa conosamentul unei alte persoane 1 Conosament ce se elibereaza in favoarea unei persoane nominata expres in acest document, ca fiind singura indreptatita sa solicite armatorului sa-I predea marfurile inscrise, in cantitatea indicata 0 Conosament prin excelenta negociabil, iar comandantul navei este obligat sa predea marfa celui care prezinta conosamentul 0 Atunci cind intr-un contract de navlosire se inscrie cuvintul about cu privire la viteza navei: If charterparty is including the expression “weather in berth or not”, master is entitled to tender NOR once the vessel is within commercial, administrative or fiscal area of Constanta port 1 once the vessel is berthed at berth 35 0 once the vessel has pilot on board and is on her way to berth 35 0 once the the vessel arrives at usual waiting place or where port authorities instruct her to wait 1 Assuming that a Notice of Readiness is accepted by a charterer or his agent, when will laytime commence if caharterparty contain a Notice of Readiness clause?

  BERCHERIE LOS FUNDAMENTOS DE LA CLINICA PDF

BREF Common Waste Water and Waste Gas Treatment RO

Care a fost una din cele doua revolutii tehnice din transportul maritim in ultima jumatate a secolului XX? Desfasurarea contractului intre parteneri din tari diferite marfa urmand a trece una sau mai multe frontiere, desdarcare de sub incidenta unui sistem de drept national 1 Inserare in contract a unor clauze standard care se utilizeaza in contracte indiferent de tara unde se desfasoara contractul 0 Trecerea marfi peste granita mai multor tari si supunerea contractului dispozitiilor Camerei de Comert International de la Paris 0 Ca un declafatie nu poate suporta static in terminal o greutate mai mare decat cea inscrisa la aceasta rubrica 0 Ca peste container nu se poate incarca o greutate mai mare decat cea inscrisa la aceasta rubrica astfel ca in timpul mersului datorita solicitarilor dinamice containerul sa nu se deformeze 1 Cifra reprezinta greutatea pe care o suporta in terminal si in magazia navei in timpul marsului fara ca sa se afecteze ddclaratie de rezistenta a containerului 0 Clauza referitoare la conditiile de livrare a marfurilor 0 Clauza referitoare la avaria comuna 0 Mentiuni facute de comandant referitoare la starea si conditia aparenta a marfii 1 In stalii se include toate zilele lucrate din saptamana 0 In stalii nu se include zilele de duminica si zilele de sarbatori legale 1 In stalii se include zilele de duminica si sarbatori legale 0 Ce se intelege prin stalii?

Based on how the box “consignee” of a bill of lading is filled in, bills of lading can be classified as: Clauzele de reziliere a contractelor datorita razboiului se utilizeaza in urmatoarele contracte de navlosire: Care este primul caz de neaplicare a regulilor de la Haga: Acreditivul se defineste ca: Care sunt modalitatile de plata a navlului?

If despatch agreed is USD per day or pro rata descarare all time saved what would be the total despatch payble to the charterers? Un document care face dovada unui contract de transport si a preluarii sau incarcarii marfurilor 0 Un document care face dovada unui contract de transport pe mare si a preluarii sau incarcarii marfurilor de catre caraus, prin care carausul se obliga sa livreze marfurile contra prezentarii acestui document 1 Un document care face dovada unui contract de fescarcare si a preluarii sau incarcarii marfurilor de catre caraus, prin care carausul se obliga sa livreze marfurile 0 Inlocuirea motoarelor cu abur cu motoare diesel?

Da 1 Nu 0 Da, cu acordul incarcatorului 0

Author: admin