KOEHANDEL SPELREGELS PDF

Simpele regels, dus snel uit te leggen. De kaarten zijn van prima kwaliteit. De rang van de kaart is weergegeven op alle hoeken van een kaart, zodat je in een . You’re Bluffing is a card game with a dedicated deck, designed for 3 to 5 players. Its original German name is Kuhhandel; in other languages it is titled Pague Para Ver!, Boursicocotte, Koehandel and. Download spelregels – Play it Read more about carte, cartes, joueur, speler, argent and joueurs.

Author: Zulkizilkree Mezimuro
Country: Oman
Language: English (Spanish)
Genre: Business
Published (Last): 5 October 2018
Pages: 295
PDF File Size: 3.36 Mb
ePub File Size: 19.2 Mb
ISBN: 762-9-80927-993-6
Downloads: 34372
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kilabar

koehandel rules in english | Family Games | BoardGameGeek

De spelers nemen plaats op volgorde van het nummer van de getrokken kaart: Er wordt net zolang doorgespeeld tot de voorlaatste speler al zijn koehansel heeft gespeeld. De Grote Dienaar neemt alle gespeelde kaarten en legt deze terzijde.

Simpele regels, dus snel uit te leggen. Het spel wordt gespeeld in de richting van de klok. Of de ene draagt een hoge hoed en de andere een hoedje van papier.

Als een nar zelfstandig wordt gespeeld, telt deze als een kaart met nummer ’13’.

Koehandel Master

De grote Dalmuti bereikt de zevende plaats bij de Nederlandse spellenprijs -verkiezing De grote Dalmuti is genomineerd voor de Nederlandse spellenprijs -verkiezing Als een nar samen met een andere kaart wordt gespeeld, fungeert de nar als joker.

Alleen als een speler beide Narkaarten op handen heeft, breekt een revolutie uit: The great Dalmuti is winnaar van de Mensa Select -verkiezing Vervolgens worden de kaarten uitgespeeld. Dit gaat net zolang door, tot alle spelers hebben gepast. Nederlandse spellenprijsMensa Select Zodra een speler zijn laatste kaart heeft gespeeld, ligt hij uit het spel.

  ADVANCED ENGINEERING MATHEMATICS ERWIN KREYSZIG 9TH EDITION PDF

Kortom, gebruik je fantasie! In het laatste gekleurde blokje staat dan ook 7. De speler met de meeste punten is de winnaar van het spel. Dit spel staat of valt met de inleving van de spelers in de hun toegevallen rang. De volgende speler moet net zoveel kaarten met een hogere rang dus een lagere waarde uitspelen, of hij past. De spelers proberen door het taktisch uitspelen van kaarten de eerste speler te zijn kaarten die zijn kaarten kwijtraakt, of anders in ieder geval niet de laatste te zijn!

Het spelmechanisme van De Grote Dalmuti is niet nieuw. Hij zit aan de rechterzijde van de Grote Dalmuti.

Deze editie telt minder kaarten en is daarom niet geschikt voor meer dan 6 spelers. De rang van de kaart is weergegeven op alle hoeken van een kaart, zodat je in een oogopslag de rang van de kaarten in je hand kunt zien, onafhankelijk van de manier waarop je de kaarten vasthoudt. De Grote Dienaar schudt en verdeelt de kaarten en een nieuwe ronde begint.

Als de Grote Dienaar beide Narkaarten op handen heeft, breekt een totale revolutie uit: Deze moet zijn twee beste kaarten aan de Grote Dalmuti geven. Zo kan je een beetje ambiance toevoegen door de Grote Dalmuti op een hogere zetel te laten plaatsnemen, en de Grote Dienaar op een laag krukje.

De kaarten zijn van prima kwaliteit. Hoe breder het blokje, hoe meer spellen een 7 hebben.

De lege blokjes aan het eind van de balk geven de hoeveelheid spellen aan die een hogere waardering kregen. Om voor de eerste ronde elke speler een rang toe te kennen, trekken de spelers elk een kaart.

  FORDIZM NEDIR PDF

Koehandel Master

Van elke rang zijn er net zoveel kaarten als het nummer aangeeft. Hij zit aan de linkerzijde van de Grote Dalmuti. De speler met de hoogste rang is deze ronde de Grote Dalmuti. Hij zit aan de rechterzijde van de Grote Dienaar. De laatste speler is de volgende ronde de Grote Dienaar.

Hij is de volgende startspeler. Vervolgens neemt elke speler plaats op de zetel die overeenkomt met zijn rang.

Elke rang heeft een eigen nummer. De speler met de laagste rang is de Grote Dienaar. Als je er de lol niet van inziet om steeds van plaats te wisselen, kan koehanvel beter een ander kaartspel pakken.

Het spel eindigt zodra een van te voren afgesproken aantal punten is bereikt, of als een bepaald aantal rondes is gespeeld. De Grote Dalmuti is de startspeler. Je vindt het spelprincipe bijvoorbeeld terug in het spel Karriere Poker, Hexagames. Elke speler ontvangt net zoveel punten als er spelers zijn met een lagere rang. De Grote Dalmuti kiest twee kaarten uit zijn hand en geeft deze aan de Grote Dienaar.

Hoe hoger de rang, des te lager het nummer.

Hoe meer spelers er meedoen, des te beter.

Author: admin