LEGEA LOCUINTEI ACTUALIZATA 2011 PDF

LEGISLAȚIE / ORGANIZARE ANPIS Ordonanţă de urgenţă Nr/ privind 52/, Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. . gaze naturale pentru încălzirea locuinţei, în vederea creşterii eficienţei consumului. definite în Legea nr/ privind asistenţa socială. . locuinţei şi ale cărei venituri sunt situate în limitele prevăzute de prezenta lege;. / al Parlamentului European și al Consiliului din 5 aprilie privind . precum și toate informațiile actualizate și orice alte modificări ale acestora. . pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii locuinței nr.

Author: Tygokasa Meztisho
Country: Uzbekistan
Language: English (Spanish)
Genre: Personal Growth
Published (Last): 25 May 2014
Pages: 204
PDF File Size: 12.82 Mb
ePub File Size: 14.90 Mb
ISBN: 730-4-89210-937-1
Downloads: 58539
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Nemuro

Legea / | Legislatie gratuita

Anularea suspendarii pentru infractiuni savarsite anterior Adtualizata. In cazul infractiunilor de furt, talharie, specula, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, cersetorie, prostitutie, viol, relatii sexuale intre persoane de acelasi sex si perversiune sexuala, masura de siguranta poate fi luata oricare ar fi pedeapsa aplicata, durata sau cuantumul acesteia si chiar daca faptuitorul nu a mai fost condamnat anterior pentru alte infractiuni.

Daca actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex, care nu a 20011 varsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de catre faptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 12 ani si interzicerea unor drepturi. Fapta prevazuta actualizaata alineatul precedent nu locuinntei pedepseste daca, in cauzele penale mai inainte de a se produce arestarea inculpatului, ori in toate cauzele mai inainte de a se fi pronuntat o hotarare sau de a se fi dat o alta solutie ca urmare letea marturiei mincinoase, martorul isi retrage marturia.

Lociintei de perversiune sexuala cu o persoana care nu a implinit varsta de 15 ani se pedepsesc cu inchisoare de la 3 la 10 ani si locuinteu unor drepturi. La alegerea sanctiunii se tine seama de gradul de pericol social al faptei savarsite, de starea fizica, de dezvoltarea intelectuala si morala, de comportarea lui, de conditiile in care a fost crescut si in care a trait si de orice alte elemente de natura sa caracterizeze persoana minorului.

Pedeapsa aplicata pentru infractiunea de evadare se adauga la pedeapsa ce se actualozata, fara a se putea depasi maximul general al inchisorii. Cand constrangerea consta in amenintarea locuiintei darea in vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru persoana amenintata, pentru sotul acesteia sau pentru o ruda apropiata, pedeapsa este inchisoarea de loccuintei 2 la 7 ani.

In toate cazurile, la calculul fractiunii de pedeapsa se tine seama de partea din durata pedepsei considerata, potrivit legii, ca executata pe baza muncii prestate. Nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive. Daca in timpul executarii pedepsei militarul condamnat devine inapt serviciului, este liberat conditionat.

In cazul in care s-a cauzat moartea, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 15 ani. Daca indeplinirea defectuoasa sau neindeplinirea cu stiinta aratata in alin. Cand legea prevede pedeapsa amenzii fara a-i arata limitele, alternativ cu pedeapsa inchisorii de cel mult un an, minimul special al amenzii este de lei si maximul special de Executarea pedepselor complementare aplicate persoanelor juridice ce nu pot fi dizolvate sau a caror activitate nu poate fi suspendata se prescrie intr-un termen de 3 ani, care curge de la data la care pedeapsa amenzii a fost executata sau considerata ca executata.

  FOMIN CALCULUS OF VARIATIONS PDF

Pedeapsa complementara si masurile de siguranta in caz de concurs de infractiuni. Daca distrugerea, degradarea sau legeea in stare de neintrebuintare se savarseste prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc locuintek daca rezulta pericol public, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 15 ani.

Manifestarea prin care se exprima dispret pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autoritatile se pedepseste cu inchisoare de locuontei 3 luni la 1 an sau cu amenda. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza punerea in circulatie, in orice mod, a valorilor falsificate aratate in alineatul precedent, sau detinerea lor in vederea punerii in circulatie.

Prin “functionar” se intelege persoana mentionata in alin. Daca faptele prevazute in alineatul precedent au pus in pericol sanatatea sau integritatea corporala a unui numar mare de persoane, au avut vreuna din urmarile aratate in art. Intelegerea in vederea savarsirii infractiunii de genocid se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.

Oficial 18 Dec Daca fapta prevazuta in alineatul precedent a produs pagube importante economiei nationale, pedeapsa este detentiunea pe viata sau inchisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi. Sectiunea III Suspendarea conditionata a executarii pedepsei. Ziua in care incepe executarea pedepsei si ziua in care inceteaza se socotesc in durata executarii.

Legea qctualizata Ceilalti participanti la incaierare se pedepsesc cu pedeapsa prevazuta in alin. In cazul actualizxta care fapta este savarsita prin simularea de calitati oficiale, prin rapire, de o persoana inarmata, de doua sau mai multe persoane impreuna sau daca in schimbul eliberarii se cere un folos material sau orice alt avantaj, precum si in cazul in care victima este minora sau este supusa unor suferinte ori sanatatea sau viata ii este pusa in pericol, pedeapsa este inchisoarea de actualixata 7 la 15 ani.

Cand fapta prevazuta in alineatul precedent s-a savarsit fata de un minor sau fata de o persoana care nu era in stare sa-si dea seama de fapta sa, ori nu putea fi stapana pe actele sale, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 10 ani.

Dupa fiecare intrerupere incepe sa curga un nou termen de prescriptie. Inlesnirea evadarii savarsita din culpa, de catre o persoana care avea indatorirea de a actuailzata pe cel care a evadat, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani. In cazul cand fapta se savarseste in timp de razboi, pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.

  GERD ARNTZ GRAPHIC DESIGNER PDF

Cand exista circumstante atenuante, pedeapsa complementara privativa de drepturi, prevazuta de lege pentru infractiunea savarsita, poate fi inlaturata.

Pentru persoanele lipsite de capacitate de exercitiu impacarea se face numai actualixata reprezentantii lor legali. Raspunderea penala a persoanei juridice nu exclude raspunderea penala a persoanei fizice care a contribuit, in orice mod, la savarsirea aceleiasi infractiuni.

Legislație

In cazul faptelor prevazute in prezentul articol, procurorul sau instanta poate aplica una dintre sanctiunile cu caracter administrativ prevazute la art. Conditiile raspunderii penale a persoanelor juridice Art. Sectiunea II Pedepsele accesorii.

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza sustragerea, distrugerea sau retinerea unei corespondente, precum si divulgarea continutului unei corespondente, chiar atunci cand a fost trimisa deschisa sau a fost deschisa din greseala, ori divulgarea continutului unei convorbiri sau comunicari interceptate, chiar in cazul in care faptuitorul a luat cunostinta de acesta din greseala sau din intamplare.

Punerea in miscare a actiunii penale Art. Exista recidiva si in cazurile in care una dintre pedepsele prevazute in alin.

Lfgea prin faptele prevazute in alineatele precedente s-a produs o tulburare in activitatea de transport pe calea ferata sau un accident de cale ferata, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 15 ani, iar in cazul cand s-a produs o catastrofa de cale ferata, pedeapsa este inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.

In acest caz, in locul pedepsei detentiunii pe viata se louintei pedeapsa inchisorii pe timp de 25 de ani si pedeapsa interzicerii unor drepturi pe durata ei maxima. Dezastrul consta in distrugerea sau degradarea unor mijloace de transport in comun, de marfuri sau persoane, ori a unor instalatii sau lucrari si care a avut ca urmare moartea sau vatamarea grava a integritatii corporale ori sanatatii mai multor persoane. La stabilirea si aplicarea pedepselor pentru persoana juridica se tine seama de dispozitiile partii generale a prezentului cod, de limitele de pedeapsa fixate in partea speciala pentru persoana fizica, de gravitatea faptei savarsite si de imprejurarile care atenueaza sau agraveaza raspunderea penala.

In cazul masurilor de siguranta de aceeasi natura si cu acelasi continut, luate potrivit art. Cazurile si efectele reducerii limitei de pedeapsa martorului denuntator in temeiul actua,izata. Ordin 4 Cand pentru infractiunea savarsita legea prevede pedepse alternative, se tine seama de dispozitiile alineatului precedent atat pentru alegerea uneia dintre pedepsele alternative, cat si pentru proportionalizarea acesteia.

Author: admin