LJEKOVITO BILJE U VINU I RAKIJI PDF

Kerkeš E. (): Lekovito bilje u vinu i rakiji. V.B.Z. Zagreb. . Bermet, kao vredno lekovito piće na bazi bilja, pokazuje pozitivan komplementaran efekat. Lekovito bilje u Bermetu, srpskom aromatizovanom vinu. Miljić Uroš, Puškaš Vladimir . Kerkeš, E. () Lekovito bil je u vinu i rakiji. Zagreb: V.B.Z. [ CR ] [ PM ]. Sadik Biografije b Narodna medicina c Ljekovito bilje. knjigu Narodno zdravlje, u uvodnom dijelu ove knjige kaze:Dodatna.

Author: Akigul Migal
Country: Egypt
Language: English (Spanish)
Genre: Relationship
Published (Last): 24 February 2016
Pages: 376
PDF File Size: 12.56 Mb
ePub File Size: 3.66 Mb
ISBN: 361-4-48388-786-1
Downloads: 67571
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Shabei

Kao lek priprema se ovako: Ima i indu-strijskih preparata od divleg kestena. Ili se uzima prost odvar korena u dozi 30 grama korena na grama vode.

Ali, ipak, kako kad. Upotreblava se njen prah i mahovina.

Ostaviti to da stoji 15 dana. Pored toga on se primenjuje i kod reumatizma i codagre kao sred-stvo koje tera na znojenje. I tako bi recept za pilule od ova dva leka bio: Cvetovi, po 2—3, rastu zbijeni u kolenima.

  ASSASSINIO NELLA CATTEDRALE ELIOT PDF

Eakiji je navodimo kao sredstvo za spoljnu upotrebu, i to kao lek pri kupanju. Rod — zrna, orahove boje, tanko izbrazdano.

Spolja, lokalno na rane raka, primenjuje se kao obloga od jednakih delova ekstrakta i glicerina. U pogledu vrednosti alkohola kao oblika hrane, treba ima-ti u vidu da jedan gram alkohoda ima 7 kalorija, tj. Lek se daje na nedelju dana unapred, TJ.

Food Chemistry88 2: Daje se na 2 sata pre znojenja, po 30—50 kapi. Cveta nreko cele godine.

LEČENjE LEKOVITIM BILjEM

Propisuje se protiv akutnih proliva po — grama. Ali kao lek za spoljnu pramenu ona nije bez delovanja. Zato je najzgodnije da se daje u vidu sirupa: Sok iz korena ili ekstrakt vodene perunike pokazao se kao dobar za zaustavljanje krvi, npr.

Ova biljka i njoj srodne po vrsti i rodu vrlo su bogate mineralom silicijumom kojeg ima u belutku i peskui stoga je i osta-la vrlo popularan lek u narodu, mada mnogi lekari za nju ne znaju. Nemaju apetita ili, naprotiv, jedu mnogo, ali bez koristi. Najboli njegov pre-parat je cedilanid. Majer daje ovakav recept: Breskva je lepo drvo. Iz ovog slede i izvesna pravila za uzimanje valerijane. Njegova upotreba nije starija od dvesta godina.

  LBB1990 00 PDF

LEČENjE LEKOVITIM BILjEM – PDF Free Download

Diabetes Care26 Stablo ima crvenkastu boju i nema malja. Naprstka ima nekoliko vrsta: Prema navedenim uzrocima primenjuju se i lekovi: Otuda je korisna njihova primena i kod istovremenog oboljena i stomaka i groznice. Bjlje se upotrebljavao i protiv glista i protiv histerije. May not be taken onlineother distance education format. Davati — grama dnevno. Vodopija ima koren nalik na repu, tj.

Author: admin